Släpps på utvecklingsmarknader

Nokia 230 - budgetlur med metallskal

Microsoft har precis presenterat en uppföljare till förra årets Nokia 130.

Publicerad Uppdaterad

I likhet med 130-modellen är tangentbordsmobilen Nokia 230 framför allt tänkt för utvecklingsmarknader.

Det som skiljer den nya modellen från förra årets är främst två saker. Nya Nokia 230 har en lyxigare finish med ett baksideskal av aluminum, men skärmen har också blivit större. 

1,8-tumspanelen på Nokia 130 har byts ut mot en 2,8-tumsvariant på 230-modellen. Föga förvånande rör det sig inte om någon högupplöst skärm utan istället får användarna nöja sig med QVGA-upplösning (320 x 240 pixel). 

Utöver det kommer Nokia 230 med två kameror - en främre och en bakre - på 2 megapixel vardera och plats för minneskort på upp till 32 gigabyte. Den finns även en variant av telefonen har plats dubbla sim-kort.

Nokia 230 använder Nokia Series 30+ som operativsystem, och det går att ladda ner enklare appar för välbekanta tjänster som Facebook, Twitter, MSN Väder och Bing Sök till telefonen.

Lurens batteritid är betydligt mer imponerande. Tal- och standbytid ligger på  23 timmar, respektive 27 dygn.

Microsoft planerar att släppa sin 230-modell i Asien, Indien, och Mellanöstern i december, till ett pris av motsvarande drygt 480 kronor.

 Telefon ska även lanseras i andra delar av världen under nästa år, men vilka länder som kan bli aktuella är ännu inte känt.