Annons

Appar istället

Rapport: Microsoft sänker patentpriser

Microsofts förinstallerade appar som finns på Samsungs senaste flaggskepp är en del av ett avtal som innebär sänkta patentkostnader, det hävdar Digitimes Research i en ny rapport.

Publicerad Uppdaterad

Informationen sägs komma från den kinesiska och taiwanesiska leverantörskedjan. Tillverkare betalar mindre när de använder Microsofts företagets patenterade teknik i Android, förutsatt då att de går med på att skicka med Microsoft-appar som Onedrive och Onenote förinstallerat i sina enheter. Microsofts mjukvara går att hitta i Galaxy S6 och S6 Edge. Samsung ska i utbyte ha betalat mindre för patenten de använder och som Microsoft äger.

För oss låter det här som en vettig överenskommelse. Tillverkare betalar mindre för företagets hundratals patent och Microsoft når en bredare grupp konsumenter. Patenten avslöjades av Kinesiska handelsministeriet.

Microsoft har involverat sig allt mer i Android. I mars rapporterade vi om hur de experimenterar med Xiaomi och utvalda användares Androidtelefoner. En utvald skara användare fick medverka i experimentet.