Uppdaterad app testad

Här är nyheterna i nya Messenger

Facebook har uppgraderat Messenger med bland annat nya delningsfunktioner för bild och video.

Publicerad Uppdaterad

För några veckor sedan försvann meddelanden från Facebooks mobila app då Facebook valt att satsa mer på Messenger som separat app. Nu har Facebook släppt en uppdaterad Messenger-app med en rad nya funktioner. Uppdateringen finns tillgänglig till Ios och rullas ut till Android under veckan. 

Uppdateringens fokus ligger tydligt på att uppmuntra och förenkla delning av innehåll i form av bilder, video och dekaler. Och det lyckas appen mycket bra med genom att de olika delningsalternativen – text, bild, dekaler, röstmeddelande – alltid visas längst ner i meddelandefönstret. Nytt och bra är även möjligheten att ta och skicka bild samt spela in eller upp video direkt i appen utan att lämna samtalet. Det går även att vidarebefodra bilder till andra Messenger-användare. Genom att klicka på en dekal du fått i ett meddelande kan du enkelt ladda ner det dekalpaket som du just tagit emot och själv använda samma bilder i dina meddelanden. Just nerladdning av dekaler är något som andra meddelandeappar, i synnerhet Wechat och Viber, lyckats utveckla till en intäktskälla, och något som även lockat en yngre publik till tjänsterna. 

Uppdateringen av Messenger är ingen revolution men däremot en positiv evolution då man aldrig behöver lämna något samtal för att skicka bild, video eller dekaler. När man använder Facebooks mobila app kan man lätt växla mellan appen och Messenger. Utgår man från Messenger finns det däremot ingen sådan möjlighet. Facebook har sina anledningar till att separera Facebook och Messenger men det är lite synd att kopplingen till Facebook helt försvinner i Messenger.