https://www.mobil.se/nyheter/2018-rs-ipad-pro-p-st-s-f-8-k-rning-a11x-binoic-processor
564316
Nyheter
Imponerande kraft under huven

2018 års Ipad Pro påstås få 8-kärning A11X Binoic-processor

Ryktena om en omdesignad Ipad Pro med Face ID nästa år har knappt hunnit bli torra bakom öronen innan nästa obekräftade uppgift nu dyker upp. Enligt den kinesiska sajten Mydrivers ska 2018 års Ipad Pro nämligen få en 8-kärnig A11X Bionic-processor.

Apple har tradtionellt sett försett sina Ipad-modeller med en något förbättrad version av den vid varje tillfälle aktuella processorn i företagets Iphone-enheter. Och så tycks det bli även den här gången. För när det gäller Ipad Pro så snackas det nu om en A11X-processor med hela åtta kärnor, det vill säga två fler än det ordinarie A11 Binoic-chippets. Huruvida just det ryktet - som kommer vi den kinesiska sajten Mydrivers – stämmer, ja det återåstår förstås att se. Men att nästa Ipad Pro lär ha en uppbiffad processor är vi hur som helst övertygade om. 

Ska tillverkas av TSMC

Enligt uppgifterna så är det underleverantören TSMC som kommer att tillverka A11X i en 7-nanometersprocess. Vidare påstås A11X få 3 högpresterande kärnor och 4 effektivitetsfokuserade kärnor. Plattan ska vara redo att släppas någon gång under årets andra kvartal. Senast Apple offentliggjorde nya Ipad Pro-modeller var i samband med utvecklarkonferensen WWDC i juni. Och således är det sannolikt i samband med nästa WWDC som man kommer att presentera nya Ipad Pro-enheter.