Annons

HMD Global lovar

Alla nya Nokia-telefoner får Android P

Att alla de nya Nokia-telefoner som HMD Global släppt i år får Android Oreo står klart sedan tidigare. Men nu utlovas även att samtliga enheter får nästa års Android P också.

Publicerad Uppdaterad

HMD Global – som numera äger rättigheten att tillverka telefoner med varumärket Nokia – har släppt ett flertal smartphone-enheter i år. Och trevligt nog har man också lovat att samtliga av dem, till och med den förhållandevis enkla Nokia 3, kommer att få Android 8.0 Oreo. Men nu har HMD utökat det löftet till att omfatta även nästa års Android P. 

Möjligen inte Nokia 2

Samtliga Nokia-enheter som släpps innan Android P offentliggjorts förväntas därmed få även det kommande operativsystemet. Möjligen kan Nokia 2 vara undantagen, då det är tveksamt om den har hårdvaran som krävs för att köra Android P. Avslöjandet kom i samband med ett lanseringsevent i Filippinerna tidigare i veckan. I princip ingenting är känt om den kommande versionen av Android, vilket inte är så konstigt med tanke på att Android Oreo släpptes för bara en dryg månad sedan. Men det är förstås ändå kul att HMD framtidssäkrar sina befintliga enheter. 

Källa