Offentliggörs inom kort

Allt om Snapdragon 855 kan ha läckt ut innan presentationen

Qualcomm kommer att offentliggöra sitt nya toppchipp på mobilsidan idag, men detaljerna om chippet har redan på förhand läckt ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är i princip omöjligt att hålla någonting hemligt med dagens ständiga informationsflöde, och att detaljerna om Qualcomms nya mobila toppchipp Snapdragon 855 skulle läcka ut så här nära inpå offentliggörandet var nästan väntat. Och chippet – som lär bli 2019 års standardchipp för flaggskeppstelefoner från flera tillverkare – bjuder på precis de specifikationer som det på förhand gått rykten om, om man får tro de läckta uppgifterna. Det är ett chipp tillverkat av TSMC i en 7-nanometersprocess som har åtta processorkärnor. Kärnorna är fördelade på tre kluster, varav ett består av fyra lågenergi-kärnor på 1,78 GHz, ett annat av tre snabbare 2,42 GHz-kärnor samt slutligen en ensam kärna på 2,84 GHz som är ämnad för lite mer krävande uppgifter. 

5G och AI

Vidare får chippet stöd för 5G-nät och kommer dessutom att ha en dedikerad neuralprocessor som ska ta hand om AI-relaterade uppgifter. Chipsetet har även något slags funktion som kallas för ”Snapdragon Elite Gaming”, men exakt vad den gör är i nuläget oklart.

Chippet ska även bjuda på flera förbättringar på både foto- och videosidan, tack vare en ny bildmotor och dessutom har det rustats med en Adreno 640-GPU för bättre grafikprestanda. Chippet kommer att få namnet Snapdragon 855 och inte Snapdragon 8150, som det tidigare talats om. Det senare namnet har bara använts internt hos Qualcomm. Med tanke på att det handlar om obekräftade uppgifter som läckt ut på förhand, så kan vi förstås inte garantera till 100 procent att de stämmer. 

Källa