https://www.mobil.se/nyheter/analytiker-2019-ars-iphone-modeller-bjuder-pa-fa-nyheter
567152
Nyheter
Tror på ännu ett tufft år

Analytiker: 2019 års Iphone-modeller bjuder på få nyheter

Rendering av Iphone 11 baserad på påstådda CAD-skisser
Analytiker vid den japanska investmentbanken Mizuho hyser inga större förväntningar på årets Iphone-modeller. Det framgår av ett meddelande som man nu skickat till investerare.

Förra året var ett så kallat s-år för Apples Iphone. Det brukar innebära något av en gäspning jämfört med föregående år, då man endast förser sina telefoner med mindre uppgraderingar och inte tillför några direkt banbrytande nya funktioner, eller ens förändrar formfaktorn nämnvärt. Nu blev 2018 trots det tämligen intressant ändå, eftersom Apple valde att spinna vidare på framgångarna med Iphone X och presenterade två OLED-baserade telefoner (XS och XS Max) samt en tredje och lite enklare LCD-baserad telefon i form av Iphone XR. Man kan däremot förstås hävda att Iphone XS inte innebar något gigantiskt språng jämfört med Iphone X, och på så vis levde väl s-året ändå upp till de lågt ställda förväntningarna. Men om man får tro analytiker vid den japanska investmentbanken Mizuho så har vi lite av ett s-år att vänta oss även med ”Iphone 11”-lanseringen i höst. 

Endast kameran är spännande

Det är oklart vad analytikerna baserar sina förväntningar på, och därför är det förstås dumt att dra allt för långt gångna slutsatser av deras utsago. Man hävdar hur som helst att årets Iphone-modeller, förutom att vara fördelade enligt samma princip med två OLED-baserade telefoner och en LCD-baserad, bara kommer att erbjuda mycket små förändringar. Inte ens designen ska ha förändrats, och till och med sensorpanelerna sägs finnas kvar. Man lämnar däremot öppet för att telefonerna möjligen kan komma att få något tunnare skämkanter. Mizuho-analytikerna menar att den enda riktigt intressanta förändringen lär röra kameran på baksidan av de två OLED-telefonerna, som får tre linser istället för två. Man höjer även ett varningens finger för att Apple kommer att få ännu ett tufft år, då man tror att konsumenterna kommer att tycka att telefonerna är tråkiga. 

Annons