Upp till 2 400 kronor mindre för en Iphone XS

Andra stora prissänkningen av Iphone i Kina på kort tid

Redan i januari genomförde flera kinesiska onlinebutiker stora prissänkningar av Apples nya Iphone-modeller. Och nu tvingas man göra ännu en rejäl prissänkning.

Publicerad Uppdaterad

Nej, det går inte riktigt som det var tänkt för Apple i Kina just nu. Ännu ett tecken på att det går trögt för de nya Iphonemodellerna XS och XS Max är att de nu återigen prissänks av flera återförsäljare. Detta efter att man så sent som i januari sänkte priserna på telefonerna. Sänkningarnas storlek varierar från butik till butik, men såväl Suning som Pinduoduo och jätten JD har alla sänkt priserna. JD går längst och sänker Iphone XS Max med motsvarande 2 400 kronor i pris. Pinduoduo sänker priset på Iphone XS med 1 400 kronor. Ingen av återförsäljarna har kommenterat saken ännu. 

Tuff konkurrens

I samband med Apples senaste kvartalsrapport framkom det att Iphoneförsäljningen i Kina har minskat med 20 procent under året. För bara en vecka sedan kom dessutom beskedet att man dragit igång en kampanj med en lokal kreditgivare som ska göra det möjligt för konsumenterna att köpa Iphone-enheter med räntefri avbetalning över två års tid. Om det hjälper mot grundproblemet är dock högst oklart, då det är den extremt tuffa konkurrensen från lokala jättar som Xiaomi och Huawei som gjort det svårt för Apple i Kina. Någon officiell prissänkning av Apple själva har inte skett ännu. 

Källa