Siktar på en ”trådlös framtid”

Apple köper startup inom trådlös laddning

Apple tycks ha stora planer för trådlös laddning i framtiden. Bland annat har man en laddningsmatta på gång, som ska vara kapabel till simultan laddning av flera enheter samtidigt. Dessutom har man nu lagt vantarna på en startup inom området.

Publicerad Uppdaterad

Apple har köpt den lilla nya zeeländska firman PowerbyProxi, vars specialitet är trådlös laddning av olika slag. Uppköpet är en del av Apples uttalade ambition att skapa en ”trådlös framtid” för sina användare. Sannolikt har köpet någon slags koppling till den laddningsmatta kallad Airpower som Apple har på gång och som ska kunna användas för att ladda flera olika typer av enheter simultant. Vad Apple betalat för firman framgår inte, och som vanligt vill man inte berätta exakt vad man tänkt sig med uppköpet. 

Är qi-baserad

PowerbyProxis teknologi är baserad på standarden Qi och hittills har man släppt en del egna produkter i segmentet. Bland annat ligger man bakom ett modulärt system för trådlös laddning och dataöverföring kallat Proxi-Module. Företaget grundades 2007 av den nya zeeländske affärsmannen Fady Mishriki. 
Apples hårdvaruchef säger i ett uttalande om affären att PowerbyProxi-teamet ”blir en fint tillskott när Apple jobbar för att skapa en trådlös framtid”. 

Källa