Sålde snabbt slut

Apples Iphone SE gör överraskande comeback i USA

Apple valde att lägga ned sin enklaste telefonmodell Iphone SE i september förra året. Men nu har telefonen plötsligt dykt upp igen, i Apples amerikanska onlinebutik.

Publicerad Uppdaterad

Att Apple har haft det lite motigt med Iphoneförsäljningen på senare tid känner väl de flesta till vid det här laget. Och möjligen är Iphone SE:s något oväntade comeback resultatet av den saken. Fyratumstelefonen dök nämligen nyligen upp i Apples amerikanska onlinebutik, där den sålde slut på bara 24 timmar, för att sedan dyka upp igen. Den enklaste varianten kostar i USA inte mer än motsvarande 2 250 kronor, vilket självfallet gör den till den i särklass billigaste Iphone-enheten på marknaden. Telefonen var placerad i utförsäljningsdelen av butiken. 

Oklart hur stor lager man har

Iphone SE har inte gjort comeback i Apple onlinebutik i något annat land, och det är oklart hur stort lager med telefoner som Apple sitter på. Att Iphone SE var en populär telefonmodell råder det inget tvivel om. Dels uppskattade många det kompakta formatet, dels var det den sista Iphone-enhet som kom med klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång. Telefonen har en A9-processor av samma typ som finns i Iphone 6S, och kameran på bakstycket har en upplösning på 12 megapixlar. 

Källa