Tennisapp med responsiv coachning

Armbandet som ska göra dig till tennisproffs

Smash heter armbandet som ska lära dig hur du spelar bra tennis.

Publicerad Uppdaterad

Gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter är källa för en hel del intressanta projekt. Smash heter ett av dem och här handlar det om ett armband som ska användas tillsammans med din mobiltelefon för att du ska kunna bli en bättre tennisspelare.

Med hjälp av gyroskop, accelerometer och magnetometer så ska armbandet kunna registrera dina armrörelser när du spelar tennis, för att ge en analys över hur du kan förbättra ditt spelande. Genom avancerade algoritmer ska är tanken att appen ska räkna ut allt ifrån hastigheten på bollen du slår iväg till hur du vinklar racketen när du slår backhand. Du kan även få statistik över hur du har spelat.

Armbandet ska finnas tillgängligt i tre storlekar och ansluts till en telefon av Iphone- eller Android-modell genom bluetooth. LED-indikatorer visar om enheten är ansluten eller inte och vikten på armbandet, som ska vara designat för att inte förhindra rörligheten för högpresterande tennisspelare, ligger på 15 gram.

Ska Smash bli verklighet så vill grundaren få in 200 000 dollar innan den 10 juli. Under de tre dagar som projektet har funnits uppe på sajten hittills så har Smash redan dragit in över 16 000 dollar. Vill du hjälpa till att finansiera projektet och få ett eget armband så fort Smash blir verklighet så är den lägsta summan att bidraga med 129 dollar. 

På Kickstarter-sidan för Smash kan du se en video där en prototyp av Smash-armbandet demonstreras.

Källa