En bild, flera spekulationer

Bild eldar på spekulationer om Apples headset – kan visas i år

Kan inbjudan till WWDC 2021 vara en ledtråd om kommande glasögon?

Publicerad Uppdaterad

Apple har tillkännagivit att årets Worldwide Developers Conference, WWDC 2021, kommer att hållas online och att det kommer att gå av stapeln 7-11 juni. Samtidigt har bilden som användes vid tillkännagivandet gett upphov till spekulationer om att Apple vid evenemanget kan komma att visa upp någon form av glasögon med AR/VR-teknik, en produkt som det har ryktats om några månader.

Nu skriver Bloomberg att Apple kan vara på gång att visa upp någon form av glasögon senare i år, något som de baserar på läckt information från Mark Gurman som brukar komma med korrekt Apple-information. Enligt Bloomberg kommer Apple inom de kommande månaderna att visa upp ett headset med blandad verklighet (mixed reality eller MR), vilket i så fall skulle vara den första helt nya Apple-prylen på många år. Däremot säger Bloomberg att Apple vill undvika att göra tillkännagivandet på ett onlineevenemang utan avvaktar tills de kan ha besökare på plats, vilket i så fall skulle betyda att det inte kommer att visas upp något på WWDC 2021 utan att Apple troligtvis kommer att vänta till en senare tidpunkt.

Enligt tidigare rykten har Apple för avsikt att släppa någon form av glasögon eller headset för virtuell, blandad eller förstärkt verklighet under 2022, vilket tyder på en presentation under 2021 för att ge utvecklare tid att börja arbeta med utveckling av appar.

Källa