Microsoft-chef förnekar

”Det finns ingen Surface Pro 5”

Spekulationerna kring vad Microsoft har på gång till det hårdvaru-event som IT-jätten bjudit in till i Shanghai den 23 maj har huvudsakligen handlat om en femte generation av hybridplattan Suface Pro. Men Microsofts Surface-chef Panos Panay har nu förnekat den saken i en färsk intervju.

Publicerad:

8 maj 2017 - 14:58

Uppdaterad:

8 maj 2017 - 14:58

Kort efter presentationen av laptopen Surface Book kom en inbjudan till ännu ett hårdvaruevent i regi av Microsoft. Den här gången i Shanghai och dessutom så snart som den 23 maj. Då Microsofts Surface-chef Panos Panay valt att använda hastaggen #surface i en tweet rörande eventet drog spekulationerna om en Surface Pro 5-platta igång. Men så tycks inte bli fallet, då Panos Panay nu förnekat att någon sådan enhet existerar. 

Lång ifrån redo

Det är i en intervju med Cnet som Panay mycket tydligt påpekar att vi knappast kan vänta oss en ny generation av Surface Pro. I intervjun säger Panay att Microsoft kommer att släppa en Surface Pro 5 först när det finns ”en betydande förändring” att göra med produkten. ”En betydande förändring är inte nödvändigtvis en hårdvaruförändring, vilket många kanske tror” säger Panay till Cnet och säger att han snarare menar ”en upplevelsemässig förändring som innnebär en stor skillnad för vår produktportfölj”. Därefter konstaterar han kort att ”det finns ingen Surface Pro 5”. 

Kan bli en ny Surface Pro 4

Vad Microsoft i så fall kan tänkas visa upp är oklart, och även om uppgifter om någon typ av VR-hårdvara varit föremål för spekulation, så rimmar det dåligt med varumärket Surface. The Verges Tom Warren menar att det skulle kunna vara en uppdaterad version av den befintliga surfplattehybriden Surface Pro 4 som kommer att visas upp. 

.

.

 

.