Argument för extra skydd

Dyrt att byta skärm på Iphone 12 men ingen prishöjning från Iphone 11

Apple har uppdaterat sin prislista för skärmbyten.

Publicerad Uppdaterad

I samband med lanseringen av Iphone 12 har Apple även uppdaterat sin prislista för att byta ut trasiga Iphone-skärmar inklusive de till Iphone 12 och Iphone 12 Pro. Om du inte har tecknat Apples försäkring Apple Care+ kostar ett skärmbyte som inte omfattas av garantin att kosta 3282,63 kronor. Om du däremot har Apple Care+ kostar det 249 kronor plus en icke specificerad serviceavgift. Priset för skärmbyte är detsamma för Iphone 12 Pro som för nuvarande Iphone 11 Pro.

Det finns för tillfället inte någon information om kostnaden för skärmbyte på Iphone 12 Mini och Iphone 12 Pro Max, men om man har i åtanke att det kostar 3842,63 kronor att byta skärm på Iphone 11 Pro Max kan även Iphone 12 Pro Max hamna i ungefär samma prisområde. 

En tröst i sammanhanget kan i alla fall vara att de nya telefonerna i Iphone 12-serien alla är utrustad med en nytt, tåligare skärmskydd. Apple har tillsammans med Corning som även gör Gorilla Glass, vilket används i de flesta tillverkares telefoner, tagit fram ett tåligare skydd. Apple kallar det skyddande glaset för Ceramic Shield och det ska vara fyra gånger mer tåligt än andra motsvarigheter. Trots det nya skyddet tycks alltså priset för att ersätta skärmen i Iphone 12 vara likvärdigt med det för föregångaren.

Källa