https://www.mobil.se/nyheter/f-nga-pok-mon-i-google-maps
556016
Nyheter
Googles aprilskämt

Fånga Pokémon i Google Maps

Det är förvisso ett aprilskämt från Googles sida, men ett välgjort sådant. Nu kan du nämligen fånga Pokémon i kartappen.

Vid det här laget är det väl ingen som missat vad Pokémon går ut på? En samling udda monster som ska fångas i så kallade Pokébollar för att sedan tränas upp genom att bråka med andra Pokémon.

Googles Aprilskämt för i år innehåller just det. I videon nedan visas ett fejkad rekryteringsformulär där den som fångat flest Pokémon via Googles kartapp får jobb på Google.

Grejen med det hela är att du faktiskt kan ge dig ut och fånga dem. 150 olika Pokémon finns utspridda över hela världen om du använder appen i antingen en Iphone eller Androidlur. Zooma in på kartan, markera den Pokémon du hittat och välj att fånga den i menyn som dyker upp helt enkelt. Hittills har vi bara hittat en av dem (en Munna som gömde sig vid Stockholms central, antar att den kan fångas av fler).

För att vara ett aprilskämt är det ett fantastiskt välgjort sådant. Hur många hinner du fånga innan dagen är slut och funktionen tas bort?

Pokémon go

Relaterade artiklar