Annons

Det gick snabbt

Första uppdateringen av IOS 12 är här med flera buggfixar

Flera enerverande buggar har åtgärdats i den första uppdateringen av Apples nya IOS 12 som nu släppts för samtliga IOS-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Med IOS 12 sade sig Apple fokusera på prestanda och stabilitet. Det har man också levt upp till, då IOS 12 faktiskt varit avsevärt mer buggbefriat och betydligt snabbare än föregångaren IOS 11. Och den saken har även avspeglats i viljan att uppdatera. Redan förra veckan hade IOS 12 nått en penetration på drygt 46 procent, trots att det bara funnits ute i ett par veckor. Men därmed inte sagt att IOS 12 varit helt problemfritt. Inte minst ägare till de nya enheterna Iphone XS och XS Max har vittnat om problem med såväl uppkoppling som laddning, något som nu åtgärdats i en uppdatering som precis gjorts tillgänglig. 

Laddningsproblemen fixade

Det är fortfarande oklart hur utbredda laddningsproblemen som det rapporterats om faktiskt var, men det står åtminstone klart att ett inte försumbart antal nyblivna Iphone XS- och XS Max-ägare drabbats av dem. Det hela manifesterade sig i att enheterna inte ville låta sig laddas om man anslöt Lightningkabeln när skärmen var i viloläge. Den saken har åtgärdats med IOS 12.0.1, liksom de problem som vissa användare uppmärksammat med att nya Iphone-enheter gärna växlat över till 2,4 GHz wifi även när 5 GHz-uppkoppling varit tillgänglig. Utöver de sakerna så har Apple även valt att återställa den ursprungliga placeringen av ”.?123”-knappen på Ipad-tangentbordet samt åtgärdat problem med bluetooth och undertexter i video-appar. Uppdateringen av IOS 12 finns tillgänglig nu för både Iphone och Ipad.

Källa