Kniper hela 94 poäng totalt hos DxOMark

”Galaxy Note 8 har bästa zoom-kameran på marknaden”

Samsungs Galaxy Note 8 får mycket fina omdömen när tunga DxOMark betygssätter flaggskeppsenhetens dubbelkamera. Inte minst zoomen imponerar stort och är enligt sajten den bästa på marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte jobbat med dubbelkameralösningar tidigare och det är så klart viktigt för den koreanska elektronikjätten att debuten på området blir bra. Och så mycket bättre betyg än man nu fått av den prestigetunga sajten DxOMark hade man nog inte kunnat hoppas på. Kameran får totalt 94 poäng, vilket placerar den på samam poäng som Apples nya Iphone 8 Plus. Tar man enbart hänsyn till stillbildsdelen så är Note 8 dessutom den första enhet som når imponerande 100 poäng. 

Även bra brusreducering

Zoomen imponerar på DxOMark genom att erbjuda mycket god detaljrikedom, även när det gäller den digitala zoomen. Dessutom konstaterar man att zoomen fungerar exceptionellt bra även vid dunklare förhållanden. DxOMark konstaterar att det förvisso förekommer brus och artefakter vid långa inzoomningar, men att dessa samtidigt är mer kontrollerade än konkurrenternas. Den fina brusreduceringen får dessutom överlag mycket fina omdömen, liksom detaljåtergivningen. Galaxy Note 8 har en debbelkameralösning med 2 x 12 megapixlars upplösning, där den ena kameran har vidvinkellins och den andra telefotolins. Kameran har 2 x optisk zoom (upp till 8x digitalt) samt optisk bildstabilisering och Dual-LED-blixt. 

Källa