Falltest

Galaxy S8 går ovanligt lätt sönder

Squaretrade har testat Galaxy S8 och S8 Plus i en serie test för att se om glaset tål fall, och resultatet förskräcker.

Publicerad Uppdaterad

Squaretrade har specialiserat sig på dessa hållbarhetstester, där man med samma metod oavsett telefon testar deras hållbarhet, dels genom att släppa dem i marken, dels genom att tumla dem, och slutligen släppa dem i vatten. Deras slutsats är att S8 har "En skärm utan begränsningar, förutom när den möter trottoarer".

Squaretrade använder samma metod oavsett telefonmodell, och resultatet förskräcker. S8 är den första mobil de testat som spräcks på bägge sidor redan vid första fallet. Det är ingen skillnad i materialval för S8 jämfört mot föregångaren S7 Edge, bägge har välvt glas på fram- och baksidan, och metallram, men S8 klarar sig betydligt sämre i Squaretrades tester än föregångaren.

S8 och S8+ får ungefär samma resultat, 76 och 77 poäng, vilket betyder mellanhög till hög risk att telefonen går sönder. Det är det sämsta betyg Squaretrade delat ut till någon mobiltelefon. Samsung Galaxy S8 kan mycket väl ha andra kvalitéer som gör den värd att äga, men om du köper en, se till att vara försiktig.

Källa