Inte helt oväntat

Google Allo går i graven

Använder du appen Allo? Förmodligen inte. Just därför väljer nu Google att lägga ned chatt-appen som man lanserade 2016.

Publicerad Uppdaterad

Många höjde på ögonbrynen när Google lanserade sina två kommunikations-appar Allo och Duo för två år sedan. Att försöka slå sig in på den svårt konkurrensutsatta marknaden för meddelandetjänster så sent var onekligen ett djärvt (och enligt många direkt korkat) drag. Att tampas med konkurrerande tjänster som Facebook Messenger och Whatsapp visade sig mycket riktigt också bli alldeles för svårt, och i april slutade Google lägga resurser på Allo helt och hållet. Prouktchefen Anil Sabharwal uttalade sig redan då om att appen blivit en besvikelse och inte lyckats locka så många användare som man hade förväntat sig. 

Satsar på RCS istället

Google kommer istället att lägga sin energi på utvecklingen av den ordinarie meddelande-appen för Android, som i och med RCS-funktionaliteten kommer att kunna användas mer som en modern meddelande-app. Allo-appen kommer att kunna användas fram till den sista mars 2019, så om man har data man vill exportera bör det ske innan dess. Vad gäller videosamtals-appen Duo som lanserades samtidigt som Allo så finns i dagsläget däremot inga planer på någon nedläggning. 

Källa