Har ingen brådska att få ut en produkt

Google bekräftar att man experimenterar med en böjbar telefon

Ett antal patent har skvallrat om saken tidigare, men nu har Google bekräftat att man experimenterar med böjbara smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Det är utvecklingschefen för Googles Pixelenheter, Mario Queiroz, som har avslöjat att Google mycket riktigt har experimenterat med en böjbar formfaktor. I en intervju med Cnet säger Queiroz att man ”tagit fram prototyper av teknologin”, dock utan att närmare specificera vad det handlar om för prototyper. Det skulle förstås kunna handla om en prototyp på en böjbar telefon rätt och slätt, men det kan också handla om en vikanordning eller någon annan komponent. Enligt Queiroz så ska Google ha laborerat med konceptet under lång tid, men han poängterar att man absolut inte har någon brådska med att få ut en produkt på marknaden. 

Ser inget tydligt användningsområde

Queiroz säger att böjbara telefoner förvisso lär tilltala dem som är ute efter mer skärmyta, men han tror inte att det räcker för att få fart på konsumenternas intresse. ”Det behövs mer innovation än så” konstaterar han, och menar att en böjbar telefon knappast är någonting som man som konsument känner ett behov av i dagsläget. Däremot medger Queiroz att det är en produkt som ”kan vara trevlig att ha”. Telefoner med böjbara skärmar är fortfarande ett oprövat kommersiellt kort, och problemen med Samsungs Galaxy Fold har onekligen givit segmentet en mindre lyckad start. Sannolikt dröjer det en eller ett par generationer innan produkterna är tillräckligt attraktiva för att motivera de höga priserna, men man ska förstås inte utesluta att konceptet blir populärt på kort tid. Vi kan även räkna med att priserna går ner i takt med att tekniken blir billigare och fler blir intresserade av enheterna.

Källa