Anpassat för två hjul

Google Maps får MC-läge

Nej, MC-läget handlar inte om ett specialläge för rappare. Men däremot kan man möjligen komma fram lite rappare även på två hjul med Google Maps nya MC-läge. Till en början rullas den nya funktionaliteten ut i Indien, ett av många länder där fordon med två hjul är betydligt mer populära än bilar.

Publicerad Uppdaterad

Man kan förstås ställa sig lite frågande till hur mycket det verkligen skiljer mellan att navigera med bil och motorcykel. Men faktum är att det finns en hel del avgörande skillnader. Inte minst tar sig motorcyklar fram betydligt smidigare i tät trafik, vilket innebär att ankomsttider bör beräknas annorlunda än för bilar. Dessutom kan man inte sällan ta sig fram längs de rutter där man med bil gör bäst i att välja en annan väg. Och så har vi det här med tillgängliga parkerinsplatser. Jodå, visst finns avgörande skillnader även i det här hänseendet. 

Populärt i många länder

I flera av världens länder åker man dessutom hellre tvåhjuligt än fyrhjuligt. Dels då det är billgare, dels då det ger en bättre framkomlighet. Och självallet vill Google vara relevanta även för den målgruppen. Således rullar man nu ut ett speciellt motorcykelläge för sin kart- och navigationstjänst Google Maps. Till en början lanseras den utökade funktionaliteten i Indien. Google har inte aviserat vilka andra länder som står på tur. 

Källa