1
1
https://www.mobil.se/nyheter/har-ar-nya-jabra-elite-85t-aldre-75t-far-brusreducering-via-ny-mjukvara
569238
Nyheter
falskt
Mjukvara väcker brusreducering till liv

Här är nya Jabra Elite 85t – äldre 75t får brusreducering via ny mjukvara

Jabra har just presenterat ett nytt par trådlösa hörlurar och överraskar även genom att ge redan släppta Elite 75t brusreducering som ny funktion via en uppdatering av mjukvaran så den befintliga hårdvaran får nya funktioner.

Brusreducering är mycket trendigt nu och just när vi trodde att Jabra halkat efter konkurrenterna visar de upp nyheter på precis det område som är mest efterfrågat.

Vi måste börja med nyheten om att Jabra Elite 75t som vi testade i början av året, då utan brusreducering, får just den funktionen inom kort. Både Jabra Elite 75t och Jabra Elite 75t Active får en uppdatering som man som kund laddar ner via Jabras Sound Plus-app. Uppdateringen gör att redan befintliga mikrofoner i hörlurarna används för brusreducering. Det här är första gången vi sett att hörlurar begåvats med den här funktionen långt efter lansering på det här viset.

Helt nya Jabra Elite 85t

De lurar som lanseras nu heter Jabra Elite 85t och de får alltså brusreducering redan från start och då mer kraftfull än föregångarna. Det här sker tack vare dubbla chip för att hantera brusreduceringen och utöver att du ska kunna skapa din egen lilla bubbla och slippa omgivningens sorl så kan du även välja att släppa igenom omgivningsljud när du önskar det. Lurarna är halvöppna till sin design med 12 mm stora högtalare och de har tre mikrofoner för brusreducering på varje hörlur, två på utsidan och en på insidan.  

Samtidigt har Jabra fokuserat på att fortfarande göra hörlurarna små och smidiga till sitt format. Batteritiden uppges till 5,5 timmars lyssning med brusreducering aktivt, men du kan få längre batteritid om du lyssnar utan brusreduceringen aktiv. Laddningsetuiet kan laddas med antingen sladd eller trådlöst och hörlurarna har stöd för Siri och Google Assistant. 

Jabra lovar bra samtalskvalitet och dessutom har lurarna fuktskydd enligt IPX4. De äldre Elite 75t behåller givetvis sin IP55/IP57-klassning som förr.

Elite 85t finns hos återförsäljare från och med november 2020 och prislappen blir 2500 kronor. 

Jabra Elite 75t kommer även de att fortsätta säljas och då med brusreducering från start från och med oktober 2020.