Väntar till senare

Ingen Xiaomi Mi6 på Mobile World

Enligt uppgift kommer Xiaomi inte att visa upp sin nya toppmodell på Mobile World-mässan i slutet av februari.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi är starkast på sin hemmamarknad, och de brukar inte ställa ut alls på den europeiska mässan Mobile World Congress, som äger rum i slutet av februari, trots att det är världens största mobilmässa. Förra året höll de dock en presskonferens i samband med mässan där de släppte sin toppmodell Xiaomi Mi5.

Enligt Techcrunch, som säger sig ha pratat med en representant för Xiaomi, kommer man dock inte upprepa detta i år, utan lanserar Mi6 först senare och man hoppar över Mobile World Congress helt.

Techcrunch anger ingen orsak till att man inte väljer att lansera på mässan, men det är ännu en pusselbit i bilden av att vi inte kommer att få se några mobiler med Chipsetet Snapdragon 835 på mässan. Orsaken tros vara att chipsetet inte är färdigt ännu, och att Samsung dessutom kommer att lägga rabarber på hela den första produktionsbatchen till sin kommande Galaxy S8.

Vill man lansera en ny toppmodell ser man alltså ut att antingen vara hänvisad till förra årets bästa chipset eller vänta ett par månader till. LG sägs ha valt det förra med sin G6, medan Xiaomi ser ut att välja det senare.

Källa