Flera användare upplever problem

Iphone 8-enheter med IOS 11.3 låser sig vid reparation

Förr ett par år sedan dök det ökända problemet ”Error 53” upp och ställde till det för mängder av Iphone-ägare. Nu tycks historien till viss del upprepa sig.

Publicerad Uppdaterad

Nej, något regelrätt nytt ”Error 53” handlar det inte om, men det är inte långt ifrån. Den gången låste sig Iphone-enheter som hade reparaterats av icke autkoriserade Apple-reparatörer. Den här gången handlar det om Iphone 8-enheter vars skärmar slutat fungera efter reparationer hos icke auktoriserade Apple-reparatörer. Men bara om man uppdaterat sin enhet till IOS 11.3. Telefonerna låser sig inte helt och hållet, men däremot slutar pekskärmen att reagera, vilket i princip gör enheterna helt oanvändbara. 

Apple har inte kommenterat saken

Vad som föranlett det hela är ännu oklart. Apple har inte kommenterat saken ännu, men det har förekommit en del spekulationer om att problemen är kopplade till ett skräddarsytt chipp som ser till att skärmen kopplas samman med telefonen. Det är förstås alltid förenat med en viss risk att vända sig till en icke auktoriserad Apple-reparatör, men med tanke på hur dyrt det kan vara att gå via Apples officiella kanaler så kan man förstås ändå förstå kunderna. Nu återstår det att se om Apple kommer med någon kommentar eller något förslag på hur man ska lösa problemet. 

Källa