https://www.mobil.se/nyheter/jays-expanderar-koper-dansk-tillverkare-av-smarta-hogtalare
566630
Nyheter
Jays + Krusell + mera

Jays expanderar - köper dansk tillverkare av smarta högtalare

Svenska Jays som gör hörlurar fortsätter sina uppköp. Nu köper man det danska bolaget Clint Digital som gör smarta högtalare.

Efter köpet av svenska Krusell fortsätter nu Jays Group sin uppköpsrunda och adderar Clint Digital till Jays Group. Clint Digital är en dansk tillverkare av trådlösa, uppkopplade och smarta högtalarsystem och från och med den 1 mars att bli en del av Jays Group.

Krusell och Jays får sällskap

Jays Group, som även består av Krusell som gör skal och tillbehör samt Jays som gör hörlurar kommer därmed att etablera ett kontor i Danmark, ett kontor som blir centrum för koncernens satsning på just smarta högtalare. Satsningen i Danmark kommer att ledas av nuvarande grundaren av Clint, Brian Larsen och den kommer inkludera en utökad satsning på smarta och röststyrda högtalare som är uppkopplade, trådlösa och portabla.  

Utnyttjar distributionskanalerna

Jays betalar 750 000 kronor för Clint och köpet inkluderar även en överenskommelse om att Jays kan utnyttja säljaren EET Groups försäljnings- och distributionskanaler. Jays bedömning är att det finns en stor tillväxtpotential i den framtida, uppgraderade produktportfölj som Clint har planerat och som ska lanseras under tredje kvartalet i år, efter sommaren. En del av detta kommer inkludera stöd för såväl Google Assistant, Amazon Alexa som Apple Airplay 2. Redan idag har Clint produkter med såväl Spotify Connect som Apple Airplay.

Ett försprång på snabbväxande marknad

För Mobil berättar Jays vd Henrik Andersson att de under en längre tid tittat på hur de kan utöka sitt sortiment med högtalare.

– Med köpet av Clint får vi en snabb start i segmentet med både kunskap och produkter som vi kommer jobba vidare på, säger han.

I och med uppköpet, berättar Henrik Andersson, att Jays kommer få en utökad distribution genom EET som är de tidigare ägarna till Clint. Han säger även att man efter köpet har möjligeheter att samordna en hel del utveckling inom bolagen och att Jays även kommer fortsätta växa inom såväl fler områden som regioner.

Till skillnad från Krusell som drivs vidare som eget bolag, även efter Jays köp av bolaget, kommer Clint tills vidare att drivas som ett separat varumärke, men inom Jays.