https://www.mobil.se/nyheter/jays-och-krusell-bildar-jatte-for-mobiltillbehor
565255
Nyheter
Drivs vidare som enskilda bolag

Jays och Krusell bildar jätte för mobiltillbehör

Den svenska hörlurstillverkaren Jays köper Krusell som även de är svenska och tillverkar mobilskal.

Köpet där Jays tar över hela Krusell är den första delen i en ny strategi som Jays klubbade i slutet av förra året. Den innebär att bolaget under de kommande åren ska göra flera bolagsköp och på det sättet bredda sitt utbud. Krusell kommer även framöver att drivas som ett eget bolag. Både Jays och Krusell räknar med att båda verksamheterna kommer att växa under de kommande åren och tillsammans bidra till bolagets tillväxt. Jays och Krusell hoppas tillsammans kunna dra nytta av de upparbetade försäljningskanalerna de båda bolagen har globalt.

Betalar 45 miljoner

Jays Group betalar enligt pressmeddelandet 45,3 miljoner kronor för Krusell och köpet genomförs den 31 maj. 

Jays Groups VD Henrik Andersson har tidigare jobbat med försäljning på Krusell och ser fördelar med affären.
– Vi bedömer att det ökande användandet av smartphones och annan portabel elektronik kommer fortsätta att driva efterfrågan på väldesignade och högkvalitativa tillbehör, som hörlurar, mobilväskor och även andra tillbehör. Vi räknar med att kunna fortsätta att genomföra ytterligare tillväxtförvärv under de kommande åren, vilket kommer lyfta dagens Jays Group till nya nivåer och öka intresset för bolaget samt våra varumärken, säger han.

Brett gemensamt sortiment

Jays säljer idag hörlurar av både in-ear och on-eartyp samt såväl trådbundna som trådlösa modeller. Krusell gör skal, väskor och fodral till mobiltelefoner, laptops och liknande, framförallt i skinn. De har egen tillverkning och säljer produkter både under eget och andra varumärken. 

Tidigare har även Krusell givit sig in på hörlursmarknaden då under varumärket Motörheadphones, ett samarbete med den brittiska rockgruppen.