Uppgifter

LG V30 lanseras i tre varianter på IFA-mässan

V30 kan bli den första telefonmodellen från LG med OLED-skärm. Därefter ska G7 följa.

Enligt källor inom industrin ska LG:s nya flaggskepp V30 komma i tre varianter, och samtliga ska presenteras i samband med IFA-mässan i Berlin i september.

Publicerad Uppdaterad

Sannolikt lär vi få veta lite mer om V30 redan innan IFA. LG har nämligen för vana att avslöja en del detaljer redan i augusti, i samband med att man kör ett event inför den stora mässan. Det är dock sannolikt först i samband med IFA-mässan som man kommer att erbjuda möjligheten att testa enheten hands-on. 

Releasedatum ännu oklart

När telefonen kan komma att släppas till försäljning är däremot en helt annan historia. LG har nämligen inte avslöjat något om den saken ännu, och spekulationerna är minst sagt spretiga. Vissa källor hävdar att telefonen kommer att göras tillgänglig redan i augusti. Tittar man på V20, så offentliggjordes den dock i september och släpptes först i oktober. 

Många förhandsrykten

Ingenting är ännu offentliggjort när det gäller enhetens specifikationer, men däremot finns en hel del förhandsrykten. V30 sägs få tunnare kanter än G6 och påstås vara rustad med en OLED-skärm. Under skalet ska Qualcomms Snapdragon 835-chipp sitta, tillsammans med 6 GB arbetsminne. Enligt de senaste uppgifterna ska telefonen komma i tre varianter när det gäller lagringskapacitet, nämligen 32, 64 samt 128 GB. 

Källa