Annons

Znaps

Magnetisk laddningskontakt på Kickstarter

En kickstarter-kampanj vill ge dig en adapter för att ladda din telefon genom en magnetisk kontakt, oavsett plattform.

Publicerad Uppdaterad

När du av misstag drar i telefonen och har glömt sladden i kan du råka dra ut sladden ur laddaren och riva ner grejer som dras med ner. Det är där det nya kickstarterprojektet Znaps, från företaget med samma namn, kommer in.

I paketet får du en kontakt och en adapter. Adaptern kopplas på din nuvarande kontakt och har en magnetisk kontakt på andra änden. Den kopplas ihop med kontakten för Znaps. Kontakten i sig kopplas till din telefons uttag och sticker ut 1,5 mm från din telefons micro usb-port eller Lightning-port. Ett yttre silikonlager täcker den utstickande magnetiska delen, något som ska skydda mot vätska. Att Znaps undviker stämningar från Apple förklaras med att de har patenterat kabeln, inte möjligheten till en adapter.

Laddaren har stöd för de flesta moderniteter. Däribland hittar vi Quick Charge 2.0 och dataöverföring. En av de största fördelarna, förutom magnetladdningen, är att laddaren är dubbelsidig. Medan de som använder Iphone kanske har vant sig vid det här efter att tekniken introducerades med Iphone 5 så är det desto sällsyntare på Android. De som hoppats på att koppla ihop sina laddare för Iphone till sina Androidtelefoner, eller tvärtom, får dock leta någon annanstans. Enligt företaget beror det på att form, storlek och de interna komponenterna är olika.

Kontakten ska bara sticka ut 1,5 mm från porten oavsett plattform.
Kontakten ska bara sticka ut 1,5 mm från porten oavsett plattform.

Tanken är att börja skeppa enheterna i december detta året. Efter att kickstarter-kampanjen är över kommer man att skicka ut undersökningar där man låter de som donerat välja om man vill ha produkten för micro-usb eller Lightning. Den ena för Android och den andra för Iphone.

Medan Znaps ska vara kompatibelt micro-usb 3.0 och Lightning kommer den inte att passa perfekt till allt. Med exempelvis Galaxy S5 så går det exempelvis inte längre att stänga skyddet för porten till micro usb-ingången. 

Går kampanjen bra skriver man att man även vill stödja USB Type-C. Kampanjen har dragit ihop över 440 000 kanadensiska dollar när den här texten skrivs. Det är cirka 2 900 000 kronor. Så möjligheterna för stöd till den kommande USB-standarden ser ljusa ut.

Få förnekar smidigheten i att ha en magnetisk laddare likt den Apple använder i sina Macbooks. Men få har valt att gå den här vägen, kanske för att mobiltelefoner helt enkelt väger mindre och därför lider mindre risk att gå sönder när du råkar knäa sladden och drar ner dem i golvet. Entusiasmen för kampanjen visar dock att det finns ett intresse för marknaden. Kanske för att det, som nämns högst upp i artikeln, inte handlar om risken för telefonen utan för andra prylar. Kompatibiliteten med micro-usb 3.0 bör också innebära att laddaren kan kopplas samman med telefoner utanför Android och Ios.

Källa