Nya mobiler på Computex-mässan

Microsoft visar upp nya Windows Phone-lurar

Yezz Billy 4.7
Prestigio Multiphone 8500 DUO
5-tums Windows-mobil från Blu.

Under den pågående Computex-mässan visar Microsoft upp nya Windows-telefoner från sina samarbetspartners.

Publicerad Uppdaterad

Nu ger sig fler tillverkare på att släppa Windows Phone-telefoner tillsammans med Microsoft. Nya telefoner som tillkommit genom partnerskap med Microsoft visades nämligen upp av it-jätten på Asiens största teknikmässa; den nu pågående Computex-mässan i Tapei i Taiwan.

Blu heter en av Microsofts samarbetspartners och nu har de två första telefonerna byggda av dem visats upp av Microsoft. Än så länge är det väldigt sparsmakat med detaljer om lurarna, men den ena av de två modellerna uppges enligt Neowin vara försedd med en fem tum stor skärm. Säljstarten för telefonen är tänkt att bli senare under året och då på den nord- och latinamerikanska marknaden.

En annan telefon som visats upp på mässan är Prestigio MultiPhone 8500 DUO. Även vad gäller Prestigio-telefonen är det fortfarande långt ifrån alla specifikationer som är kända, men enheten uppges vara försedd med en 1,2 GHz Snapdragon-processor, en kamera på 8 megapixel samt en skärm med 1280 x 720 punkters upplösning. Prestigio MultiPhone 8500 DUO ska lanseras i Europa redan nästa månad.

En mer kraftfull telefon från en annan tillverkare visades också upp. Yezz Billy 4.7, där Billy uppges vara en referens till Microsoft-grundaren Bill Gates, är försedd med en fyrkärnig Snapdragon-processor, en 4,7 tum stor gorilla glass-skyddad skärm med 1280 x 720 punkters upplösning, samt en kamera på 13 megapixel. Modellen utmärker sig också genom att vara endast 7,2 millimeter tjock. En mindre variant av samma telefon, Billy 4.0 med 4-tumsskärm och 8 megapixel-kamera, ska lanseras samtidigt.

Yezz Billy 4,7 och Billy 4.0 kommer att släppas inom kort både i Europa och USA. Priserna ska hamna på omkring motsvarande cirka 1 700 kronor respektive cirka 1 000 kronor.

Källa