Ny firmware till smart klocka

Mjukvaran i Pebble Smartwatch uppdateras

Nya anpassningsmöjligheter och en volymkontroll hör till nyheterna i en firmware-uppdatering av Pebble.

Publicerad Uppdaterad

Smarta klockan Pebble startade som ett projekt på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter, där det blev det mest inkomstbringande projektet dittills på sajten när klockan lanserades förra året. Klockan finns i varianter med flera olika färger och när Mobils Daniel Hessel testade den förra året drog den hem åtta av tio poäng i betyg.

Nu har en firmware-uppdatering till klockan släppts, samtidigt som även Ios-appen för den har fått sig en uppdatering. Bland de nyheter som firmware-uppdateringen bjuder på märks till exempel möjligheten att organisera om i menyerna så att apparna ligger i den ordning du vill ha dem. Klockan har nu även försetts med en funktion som låter dig styra volymen för den till klockan anslutna mobilen. En annan nyhet är också att du nu kan låta klockan vibrera i upp till 10 minuter när ett förinställt alarm går av på den.

Vad gäller nyheterna i Pebble-appen för Ios så har den nu bland annat försetts med stöd för Ibeacon, vilket gör att mobil och klocka kan känna av när de finns nära varandra. Du uppdaterar mjukvaran i själva klockan genom att använda dig av mobilappen, i vilken du går in i support-avdelningen och söker efter uppdateringar.

Källa