Frontier kan ha fått ett riktigt namn

Motorola lockar med kommande flaggskepp

Motorolas mobil med 200 MP-kamera kommer allt närmare en presentation.

Publicerad Uppdaterad

Det har under ganska lång tid ryktats om att Motorola arbetar med en kommande flaggskeppsmodell med projektnamnet Frontier, där en av de stora nyheterna ska vara en kamera som ligger på 200 megapixel. Nu har både läckare och Motorola själva börjar komma med mer information som pekar åt samma håll som tidigare läckor, men framför allt ska Frontier ha fått ett riktigt namn - Motorola Moto X30 Pro. Telefoenn kan dock få olika namn i olika delar av världen, en strategi Motorola använt sig av tidigare.

Enligt informationen kommer mobilen att använda en 1/1.22 tum stor Isocell HP 1-sensor från Samsung, vilken kommer att erbjuda 200 megapixel baserat på 0.64 µm-pixlar tillsammans med en ny pixelteknik som kallas ChameleonCell. Sensorn ska även hantera videoinspelning i 8K-upplösning med 30 bilder/sekund.

Enligt information från Motorola själva kommer den primära kameran i Moto X30 Pro att ha tre olika brännvidder – en primär lins på 35 millimeter, en porträttlins på 50 millimeter samt en telefotolins på 85 millimeter.