Tvillingkamera i nästa HTC-mobil?

MWC: Här visas nya ”HTC-kameran”

Corephotonics visar själva hur tekniken fungerar.

Det ryktas om att HTC i sin nästa flaggskeppslur ska ha en speciell kameralösning där två kameralinser samverkar. På mässan i Barcelona visas hur tekniken fungerar.

Publicerad Uppdaterad

På de ryktesbilder som cirkulerat har telefonen två kameror utöver den på framsidan och de två kamerorna ska enligt uppgift samverka. På mässan visar bolaget Corephotonics upp tekniken som bygger på två sensorer där den ena är på 2 megapixel och den andra är på 4 megapixel. Kombinerade med olika vidvinkel- och telelinser ska den här kombinationen kunna erbjuda motsvarande 15 gånger optisk zoom. Med data från de två sensorerna kan man utöver att skapa en kombinerad och bättre bild även välja fokuspunkter efter att bilden är tagen, vilket David Mendlovic som är vd på Corephotonics bekräftat för Pocket-lint.

Det faktiska resultatet innebär enligt Corephotonics som själva beskriver tekniken på sin webbplats att man uppnår bättre detaljrikedom, bättre prestanda i dålig belysning och samtidigt ska lösningen generera en typ av 3D-vy som vi antar kan användas för att i efterhand ställa fokus.

HTC själva har inte gått ut med någon information om sin kommande flaggskeppsprodukt utöver att man skickat ut en inbjudan till lansering den 25 mars och attackerat rivalen Samsung i en kampanj som hävdar att HTC:s nästa telefon är överlägsen nylanserade Samsung Galaxy S5.

HTC har även tidigare använt okonventionella lösningar för att uppnå bättre bildkvalitet då de introducerade sin ultrapixel-kamera i förra årets flaggskepp HTC One. 

Corephotonics visar själva hur tekniken fungerar.