Skippar inbjudningskrav till Oneplus X

Nu kan alla köpa Oneplus nya mobil

I oktober lanserade Oneplus sin senaste modell, budgetmobilen "X". Nu tas invite-systemet kring telefonen bort så att alla kan köpa den.

Publicerad Uppdaterad

Med sin X-modell siktar kinesiska Oneplus in sig på användarna med stor aptit på prestanda men kanske inte lika stor plånbok.

Telefonen, som bland annat kommer med en 5-tumsskärm med full hd-upplösning (AMOLED), Snapdragon 801, 3 gigabyte i ramminne och en 13-megapixelskamera, har en prislapp på runt 2 500 kronor.

Tidigare har det krävts en speciell inbjudan för att få köpa X från Oneplus:s hemsida, men nu har företaget tagit bort det kravet, vilket innebär att vem som helst kan beställa mobilen.

Oneplus, som använt samma system med invites vid släppen av modellerna One och Two, har fått mycket kritik för sitt försäljningsupplägg.

I en intervju med Swedroid lyfter vdn Carl Pei fram att kravet på inbjudningar har försvunnit snabbare för varje telefon man lanserat.

I fallet med "X" tog det tre månader för Oneplus att slopa inbjudningsupplägget - vilket kan jämföras med cirka fyra och en halv månad för Oneplus Two.