1
1
https://www.mobil.se/nyheter/om-google-appen-i-din-android-kraschar-gang-pa-gang-sa-loser-du-problemet
570547
Nyheter
falskt
Problemdags igen

Om Google-appen i din Android kraschar gång på gång – så löser du problemet

Idag har det kommit rapporter från användare som har problem med att Google-appen i telefonen kraschar gång på gång. Så här kan du lösa problemet om du drabbats.

På Mobil har vi fått rapporter från Android-användare om att Google-appen i deras telefon kraschar gång på gång. Problemet tycks inte lika omfattande som när Google nyligen hade den här typen av problem, men har ändå drabbat ett antal användare. 

Så fixar du

På Mobilredaktionen har vi inte drabbats av problemet eller lyckats återdskapa det på någon telefon, men det enklaste sättet att lösa problemet uppges vara att uppdatera telefonens Google-app genom att anmäla dig som betatestare av appen. Det här gör att den felaktiga version av Google-appen som skapar problemen ersätts med en ny. Du anmäler dig som betatestare av Google-appen här.

När anmälan har gått igenom ska sedan en uppdatering till Google-appen finnas tillgänglig via dess sida i Google Play-butiken.

Ett alternativ

På Twitter svarar Google själva att en alternativ åtgärd kan vara att hålla in av- och på-knappen i 30 sekunder för att starta om och sedan prova igen. Google har även bekräftst till Android Central att de är medvetna om problemet och at de jobbar på att ta fram en lösning.

Det var inte länge sedan som Google och ett stort antal Android-användare världen över drabbades av ett liknande problem. Då gällde det en uppdatering av Webview i Android som gick fel och skapade stora problem, något Google då sade sig arbeta för att undvika att det skulle hända igen. Den här gången tycks alltså dock problemet inte drabba lika många användare som då.