Bara Asus ROG Phone är snabbare

Oneplus 6T näst snabbaste Android-telefonen enligt Antutu

Benchmarksajten Antutu har publicerat en skärmdump som visar att den nya telefonmodellen Oneplus 6T är världens för närvarande näst snabbaste Android-telefon. Bara Asus gamingtelefon ROG Phone är snabbare.

Publicerad Uppdaterad

Asus ROG Phone toppade Antutus benchmarklista redan förra månaden, följd av Xiaomis gamingtelefon Black Shark. Oneplus 6 låg på tredje plats. Men nu har listan kommit att skakas om en aning, efter att Oneplus släppt sitt nya flaggskepp Oneplus 6T. Enligt en färsk skärmdump från Antutu så placerar sig Oneplus 6T på andra plats med en poäng på 298 011, vilket kan jämföras med Oneplus 6 som fick 289 424 poäng. När Oneplus 6T lanserades igår måndag genomförde även vi på Mobil prestandatester och fick då bra, men något lägre resultat.

Mate 20 Pro kan utmana

Det återstår nu att se hur länge Oneplus 6T kan hålla den åtråvärda andraplatsen på listan. Xiaomis Black Shark Helo har inte listats ännu, och dessutom har inte heller Huaweis Mate 20 Pro dykt upp hos Antutu. Den senare lär kunna stå upp rejält mot de andra telefonerna på listan, givet att Huaweis nya Kirin 980-processor är oerhört snabb. När vi testade Huawei Mate 20 Pro mätte vi själva upp 274196 i Antutu, vilket alltså är lägre än det Oneplus 6T får. Som alltid när det gäller benchmarktester så bör det poängteras att poängen inte nödvändigtvis speglar användarupplevelsen. 

Källa