https://www.mobil.se/nyheter/rykte-plus-version-av-htc-u11-p-g-ng
564039
Nyheter
Påstås släppas i november

Rykte: Plus-version av HTC U11 på gång

HTC bekräftade igår att man kommer att fortsätta tillverka egna telefoner, trots miljardaffären med Google. Och en av dem ska enligt rykten vara på gång så snart som i november. Om uppgifterna stämmer så handlar det om en Plus-version av flaggskeppet U11.

Det är den franska sajten Frandroid som uppger att HTC kommer att offentliggöra en större version av sitt flaggskepp U11 i november. Frandroid har ett ganska fint facit när det gäller rykten och förhandsuppgifter, vilket gör det hela lite extra intressant. Enheten ska få namnet U11 Plus rätt och slätt och påstås få en i det närmaste helt kantfri skärm. 

Samma storlek som LG:s V30

Vidare gör uppgifterna gällande att det rör sig om en enhet i storleken 5,99 tum och att den kommer att ha aspektratiot 2:1 samt en upplösning på 1 440 x 2 880 pixlar. Därmed skulle telefonen bli en tämligen uppenbar utmanare till LG:s V30. I övrigt spekulerar man i att specifikationerna kommer att vara samma som för ordinarie U11. Således skulle enheten få ett Snapdragon 835-chipp, 4 eller 6 GB arbetsminne och 64 eller 128 GB lagringsutrymme. Med störst sannolikhet får Plus-versionen också den klämbara ram som gör att U11 sticker ut lite extra. 

Ämnen