Snyggare?

Rykte: så blir nya Pebble

Pebble verkar ha en ny smartklocka på gång. Så här blir den enligt ryktena.

Publicerad Uppdaterad

Igår uppmärksammade vi en mystisk nedräkning på Pebbles sajt, men vad kommer den att leda till? Rimligen rör det sig om en ny klocka och 9to5 Mac påstår sig ha fler detaljer om den.

Det ska röra sig om en betydligt tunnare klocka med bredare skärm och samma, förhållandevis, fantastiska batteritid på fem till sju dagar. Skärmen kommer fortsättningsvis inte att vara en pekskärm, men däremot ska den numera vara i färg. Om det innebär e-ink med färgskala eller om Pebble har pratat ihop sig med Qualcomm för att få tillgång till deras Mirasol-skärmar (som är e-ink sett till strömförbrukning, men med fullfärg och betydligt snabbare) återstår att se. Även bättre bakgrundsbelysning ska finnas med.

Utöver en ny design ska även en mikrofon finnas på plats den här gången, troligen för att gynna utveckling av röststyrda appar i stil med det som är huvudnumret för Android Wear. Röstigenkänningen sägs vara gjord i samarbete med Nuance.

Återgår vi till designen så handlar det om en klocka i plast, men med aluminiumkanter och laddkontakten flyttad till undersidan av urtavlan. Där återfinns även pulsmätare i många smarta klockor, men det är något Pebble tycks komma med först senare.

Istället pratas det lite löst om smarta armband som ett tillbehör till Pebble. Genom fristående armband ska du kunna utöka klockans funktionalitet med olika funktioner, där pulsmätare ska vara en av dem. 

Mjukvaran ska vara utvecklad i samarbete med några av de som stod bakom WebOS (som numera återfinns i LG:s TV-apparater) och se helt annorlunda ut mot vad den gör idag. Prislappen för klockan ska landa på ungefär samma nivå som Pebble Steel ligger på idag, vilket betyder 249 dollar eller 2500 kronor här i Sverige (även om den går att få tag i billigare).

Vi får nog säga att det låter som en fullt rimlig uppgradering av Pebble. Förhoppningsvis har de inte låtit försäljningssiffrorna stiga dem åt huvudet bara, för även om de säljer riktigt bra är det fortfarande ett väldigt litet företag som antagligen gör bäst i att låta gamla appar fungera med det nya systemet för att inte göra några utvecklare arga. På tisdag får vi veta mer.