Annons

Sägs samarbeta med Leica

Två olika Xiaomi 12 Ultra sägs vara under utveckling

Dessutom ska det vara klart med ett samarbete tillsammans med kameratillverkaren Leica.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi kan komma att släppa inte bara en utan två stycken olika modeller av flaggskeppet Xiaomi 12 Ultra, närmare bestämt Xiaomi 12 Ultra samt Xiaomi 12 Ultra Enhanced Edition. Det är kodgrävare hos Xiaomiui som har upptäckt referenser i programkoden till två telefoner som går under projektnamnen Thor och Loki. Den förstnämnda sägs vara standardversionen av Xiaomi 12 Ultra medan Loki är den påstådda Enhanced-versionen. Det finns inga indikationer vad som kan skilja de två telefonerna åt, och bägge ska använda systemkretsen som går under benämningen Snapdragon 8 gen1, inofficiellt känd som Snapdragon 898.

Det har tidigare cirkulerat rykten om ett samarbete mellan Xiaomi och kameratillverkaren Leica, och nu uppges det vara klart att telefonen kommer att ha Lecia-linser. Detta kan ses i ljuset av att de två olika ultraversionerna av Xiaomi 12 kan komma att få kameramoduler med fyra stycken sensorer med en primär 50MP GN5-sensor från Samsung kompletterad med tre stycken 48MP-sensorer.

Xiaomi 12 Ultra beräknas lanseras någon gång under första kvartalet 2022, efter den vanliga Xiaomi 12-serien. Leica har tidigare samarbetat med Huawei kring kameramobiler men lanserade tidigare i år en kameramobil under det egna varumärket, då i form av ett samarbete med Sharp.