En irriterande barnsjukdom mindre

Uppdatering ska åtgärda ”spöktryck” på Oneplus 7 Pro

I princip alla nya telefoner lider av en eller flera barnsjukdomar av något slag. När det gäller Oneplus 7 Pro så har ”spöktryck” gäckat vissa användare, något som Oneplus nu säger sig ha åtgärdat med en uppdatering.

Publicerad Uppdaterad

Flera ägare till den förhållandevis nya telefonmodellen Oneplus 7 Pro har upplevt problem med så kallade ”spöktryck” på skärmen, det vill säga att skärmen registrerar ett tryck även när ingen rört den. Problemen har i huvudsak förekommit på den övre delen av skärmen, och vad som orsakat dem är fortfarande oklart. Problemet har märkligt nog dessutom bara drabbat ett fåtal användare, något som skulle kunna vara en indikation på ett hårdvarufel på vissa telefoner. Men den saken kan vi sannolikt avskriva, då Oneplus nu har rullat ut en uppdatering som ska råda bot på problemet. 

Åtgärdar flera saker

Med uppdateringen fixar Oneplus även till en mängd andra problem. Kontrast och färgåtergivning ska ha förbättrats liksom vitbalansen på bakkamerorna. Autofokus ska ha blivit stabilare och man har dessutom lyckats få bort gröntonen på bilder vid dunkla förhållanden. Oneplus har dessutom förbättrat ljudet vid röstsamtal via tredjeparts-appar. Oneplus kommer att inleda utrullningen av uppdateringen under de närmaste dagarna. Den Oneplus 7 Pro som vi på Mobil testat har inte uppvisat några problem med spöktryck.

Källa