Klockorna försvinner?

Uppgift: Fitbit köper Pebble

Anonyma källor uppger att Fitbit är på gång att köpa smartklocketillverkaren Pebble, och att klockorna går en osäker framtid till mötes.

Publicerad Uppdaterad

Enligt flera källor är Fitbit, den största tillverkaren av aktivitetsarmband, på gång att köpa smartklocketillverkaren Pebble. The Information var först med att rapportera om det, men flera andra källor har sedan dess fått uppgift om den påstådda köpesumman.

Enligt uppgiftslämnarna ska Fitbit lägga ut mellan 34 och 40 miljoner dollar, det vill säga runt 350 miljoner kronor för företaget. Det får sägas vara en mycket modest summa med tanke på att Pebble har leverantörsskulder på 25 miljoner dollar, och det talar för att företaget är i dåligt skick. I mars sade man upp 25 procent av de anställda. Pebble har tidigare fått betydligt högre bud man tackat nej till. Enligt uppgift ville klocktillverkaren Citizen köpa Pebble för 740 miljoner förra året. Intel ska också ha erbjudit sig att köpa Pebble för 70 miljoner dollar mot att man avblåste sin Kickstarterkampanj för Pebble 2, något man inte ville gå med på trots att flera chefer på företaget hotade med att säga upp sig i protest.

Stämmer uppgifterna går Pebble-klockorna mot en osäker framtid. Fitbit vill enligt uppgift främst åt företagets teknik, och planerar att fasa ut dess produkter.

Sett till tekniken känns Fitbit och Pebble som en logisk matchning. Bägge har specialiserat sig på wearables med lång batteritid. Pebble gör klockor som är bra på notifieringar men svagare på sport och hälsofunktioner. Fitbit har börjat närma sig klockorna men är dåliga på notifieringar för mobilerna. Med Pebbles teknik har Fitbit ett värdigt smartklocksystem att kombinera med sin stegräknarteknik.

Källa