Inte helt oväntat

Uppgifter: ”Galaxy Watch” får stöd för AI-assistenten Bixby

Samsungs egna AI-assistent Bixby har hittills enbart funnits på företagets smartphone-flaggskepp i Galaxy-serien. Men nu ska Bixby vara på väg även till handleden. Galaxy Watch (som Gear S4 sannolikt kommer att heta) ska nämligen enligt färska uppgifter ha stöd för Bixby.

Publicerad Uppdaterad

Bixby har väl i ärlighetens namn inte det bästa ryktet. Ekot av den lite väl snabba – och tämligen misslyckade – utrullningen av Samsungs egen AI-assistent ljuder fortfarande, även om det börjat klinga av så smått. En hel del data har passerat genom kretskorten sedan lanseringen med Galaxy S8 och Bixby börjar faktiskt bli helt okej, och att Samsung har större planer för sin AI-assistent kommer kanske inte som någon direkt överraskning. För inte länge sedan aviserade man bland annat att Bixby ska rullas ut till mängder av hushållsprodukter från Samsung. Det är med andra ord ingen jätteskräll att Bixby således även är aktuell för den kommande smartwatch-enheten Galaxy Watch. Enligt sajten Sammobile så kan man ”bekräfta” den saken, även om man inte avslöjar exakt varifrån uppgiften kommit. 

Ersätter S Voice

Stödet för Bixby innebär inte att Galaxy Watch får någon tredje knapp, i stil med hur Samsung löst saken på sina Galaxy-telefoner. Bixby ersätter rätt och slätt den gamla röststyrningen med S Voice och vill man påkalla assistentens uppmärksamhet så får man använda det magiska röstkommandot ”Hi Bixby”. Samsung har en ny version av Bixby på gång, som sannolikt lär presenteras närmare vid offentliggörandet av flaggskeppstelefonen Galaxy Note 9 den 9 augusti. Den nya klockan förväntar vi oss däremot inte att få se mer av förrän IFA-mässan i Berlin i höst. 

Källa