https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-lanserar-redmi-note-9-och-note-9-pro
568590
Nyheter
falskt
Lansering

Xiaomi lanserar Redmi Note 9 och Note 9 Pro

Kinesiska Xiaomi släpper nytt, ett flaggskepp och en enklare modell. De två delar en del teknik, men flaggskeppet har så klart ett övertag.

Xiaomi har lanserat nya Redmi Note 9 och Redmi Note 9 Pro, som namnen avslöjar är det Pro-modellen som får de fräsigaste komponenterna, däribland mer högupplösta sensorer och bättre tryck i snabbladdaren. 

I Redmi Note 9 Pro finns en Snapdragon 720  med sin 8-nm processteknik medan Redmi Note 9 får klara sig på en Mediatek Helio G85, vilket ska vara den första modellen med just det chipsetet. Note 9 har också en något mindre skärm än Pro-modellen, där skillnaden är 6,53 tum mot 6,67 tum. Skärmarna har fått TÜV Rheinland Low blue light certification vilket innebär att de ska vara skonsammare mot ögonen under längre tids användning. 

h

Tekniker som de båda modellerna delar är multifunktionell NFC3, en IR-blaster samt ett batteri på 5020mAh. Däremot så skiljer sig batteriladdningsmöjligheterna åt. Där den dyrare Pro har 30W snabbladdning, vilket ger 57 procents laddning på en halvtimme får Note 9 nöja sig med att kunna ladda med 18W. 

Olika kamerauppsättning

På kamerafronten Note 9 Pro har en huvudkamera med en sensor med 64 megapixels upplösning, en vidvinkel med åtta megapixels upplösning, en fem megapixelssensor med makrooptik framför och slutligen en två megapixels djupsensor. 

Den billigare versionen Note 9 får istället en något mer modest kamerauppsättning som kröns av en 48 megapixelssensor i huvudkameran, vidvinkeloptiken har även här en sensor med åtta megapixels upplösning bakom sig. Makrooptiken samlar ljus åt en sensor med två megapixels upplösning och djupkameran har även den två megapixelsupplösning. 

På den främre kameran skiljer sig upplösningen med tre megapixlar till Pro-modellens fördel, då den får 16 megapixels upplösning. 

Båda modellerna får fingeravtrycksläsare där Pro-modellens hamnar på sidan. 

Vi har ännu ingen information om svenska priser eller exakt när den ska finnas tillgänglig i svenska butiker. På andra sidan atlanten verkar priserna hamna på 269 USD för 6GB RAM och 64GB lagring, medan 6GB RAM och 128 GB lagring kommer att kosta 299 USD om du vill  ha Promodellen. Den enklare Redmi Note 9 kommer att hamna på 199 USD för 3GB RAM och 64 GB lagring eller 249 USD för 4GB RAM och 128GB lagring.