Ny lur från Xtreamer

Xtreamer JoyZ: Billig 4,7-tummare

HD-skärm på 4,7 tum, fyrhörning systemprocessor och 13-megapixelskamera. Xtreamer JoyZ erbjuder extremt mycket Android till ett pris på under 3 000 kronor.

Publicerad Uppdaterad

Xtreamer har blivit kända för sina billiga pålitliga mediespelare och NAS-servrar. Nu vill man utöka sin verksamhet till att också ge ut telefoner.

På fredagen lanserade tillverkaren sin nya telefon Xtreamer JoyZ. Framsidan på pjäsen pryds av av en 4,7 tum stor TFT-skärm med hd-upplösning (720 gånger 1280 bildpunkter. Skärmen skyddas av reptåligt Gorilla Glass 2-glas.

Eget gränssnitt

Telefonens mått och vikt ligger 71 x 136.8 x 10.8 millimeter respektive 145 gram, vilket gör den ungefär lika stor men något tyngre än exempelvis Samsung Galaxy S3.

Luren körs med Android 4.1 (Jelly Bean). Tillverkaren har även lagt in ett eget gränssnitt (Deck OS) på toppen av Android.

Xtreamer JoyZ hämtar sin processorkraft från Samsung-tillverkade Exynos 4 Quad, en fyrkärnig systemprocessor som vi tidigare bland annat har sett i den europeiska versionen av Galaxy S3. 

13-megapixelskamera

JoyZ har en 1 gigabyte i ram-minne, och en lagringskapacitet på 8 gigabyte. Den som är i behov av mer minne har möjlighet att ansluta ett minneskort (micro SD) på upp till 32 gigabyte. I fråga om anslutningar har Xtreamer JoyZ bland annat stöd för 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR och GPS. Enheten ska även ha en bakmonterad 13-megapixelskamera. 

Telefonens batteri har en kapacitet på 2500 milliamperetimmar (mAh), vilket enligt tillverkaren ska säkerställa sex och halv timmes surfande via wifi.

Xtreamer har ett pris på 334 euro, motsvarande cirka 2900 kronor, inklusive porto - och ett slags flipcover-skydd i läder. 

Källa