Fullt ös

Spotify-tips: Streama med bästa ljudkvalitet

Med en generöst tilltagen datapott kan du kosta på dig bättre ljud.

Publicerad Uppdaterad

Streama med bästa ljudkvalitet

Spotify har flera funktioner för att spara datatrafik och se till att du får en stabil musikström, men har du en rejäl datapott eller ett riktigt snabbt wifi spelar detta kanske ingen roll och du föredrar bra ljudkvalitet. I så fall kan du behöva kolla en del inställningar.

Så gör du: Från startskärmen trycker du på kugghjulet i övre högra hörnet för att komma till inställningarna. Kontrollera att ljudkvalitet under databesparing inte är ikryssad. Skrolla ned till en separat rubrik för ljudkvalitet. Ändra från automatisk till den musikkvalitet du önskar, förslagsvis mycket hög. Se även till att mycket hög är ikryssad vid “ladda ned”, så att musik du sparat för offlinelyssnande håller samma nivå.

Det här är en del av vår stora genomgång av Spotify-tips och Spotifys konkurrenter och vad de kan erbjuda för fördelar. Artikeln publicerades i sin helhet exklusivt för Plus-medlemmar tidigare i år. Som Plus-medlem får du samlade tips först, exklusiva artiklar och fördjupande artiklar. Dessutom en rad oliak rabater och förmåner.