Annons

”Har inte lagt någon tid på det”

Apple: Vi övervägde aldrig ens Touch ID under skärmen

Inför offentliggörandet av Iphone X kom flera uppgifter om att Apple förgäves hade försökt ta fram en lösning med fingeravtrycksläsaren under skärmglaset. Men de uppgifterna tillbakavisas nu av Apples hårdvaruchef Dan Riccio.

Publicerad Uppdaterad

Det blev Face ID och en helt slopad fingeravtrycksläsare. Det kan vi konstatera så här efter att Iphone X presenterats. Och de andra två telefoner som Apple offentliggjorde i september har exakt likadana fingeravtryckssensorer som tidigare modeller. Men presentationen av produkterna föregicks av flera samstämmiga uppgifter om att Apple försökt få till en fingeravtrycksläsare monterad under skärmglaset, något som Apple menar inte stämmer alls. Hårdvaruchefen Dan Riccio säger nu i en intervju att man aldrig ens övervägt saken, vilket skulle innebära att uppgifterna om misslyckade försök med teknologin varit helt falska. 

Gick all in med Face ID

”Jag hörde något rykte om att vi inte skulle ha fått Touch ID att fungera genom skärmglaset, och att vi då bestämde oss för att slopa det” säger Riccio i intervjun. ”Vi har inte lagt ned någon tid alls på fingeravtryck på baksidan eller genom skärmglaset eller på sidorna, för om vi hade gjort det så hade det distraherat oss från den viktigare lösning som vi ville åstadkomma, nämligen Face ID med hög kvalitet” fortsätter han. Därmed visar det sig åter att den alltid lika träffsäkre analytikern Ming-Chi Kuo vid KGI Securities haft rätt hela tiden. Han hävdade redan i januari att Apple satsade allt på att ta fram en ”revolutionerande kameralösning med ansiktsigenkänning som kan låsa upp telefonen”. 

Källa