Annons

Kiel

Apples Flyover expanderar

Som en del av Apples egen kartapp kan användare i appen nu flyga över sju nya platser, dessutom återintroduceras kollektivtrafik med Ios 9.

Publicerad Uppdaterad

Flyover var en av de första funktionerna som separerade Apples egna kartjänst Maps från det då väletablerade Google Maps. Tjänsten visar högupplöst bildmaterial för några av världens storstäder och låter dig navigera och byta vinkel för att se byggnader ur alla vinklar. Apple har sedan tidigare även satt ihop små seightseeingturer där man kan få en guidad "helikoptertur" mellan de olika större sevärdheterna i staden i fråga. De nya platserna, som först uppmärksammades av Apple Insider, och nu inkluderas i tjänsten inkluderar bland annat Almeria, Karlsruhe, Kiel, och San Juan.

Med Ios 9 får Ios-användare återigen tillgång till information över kollektivtrafik direk i telefonens standardapp för kartor. Kollektivtrafik fanns i Ios så länge det var Google som levererade den officiella kartappen, men har saknats i Apple Maps sedan det lanserades. Med Ios 9 får Apple Maps stöd för kollektivtrafik, men bara i begränsad omfattning, eftersom det framförallt gäller städer i USA och Kina och inte Sverige. Google liksom flera andra karttjänster (till exempel Here) har sedan länge betydligt mera omfattande stöd även för kollektivtrafik i Sverige och andra länder.