Testrapport Lumia 720

Batteritid som imponerar

Nokia Lumia 720 är en mellanmodell i Nokias Lumia-familj, men på flera sätt överträffar den ändå dagens toppmodell Nokia 920. Batteritiden i Lumia 720 är den bästa vi på Mobil uppmätt.

Publicerad Uppdaterad

För att mäta batteritiden på de telefoner vi testar och inte bara gå på de siffror tillverkarna uppger spelar vi på Mobil upp en tio timmar lång Youtube-film via wlan och ser hur länge batteriet håller telefonen igång. Nokia Lumia 720 är en mästare på det här området. En normal batteritid som vi uppmätt stannar på runt fyra eller fem timmar för smartphones idag, men Nokia Lumia 720 kunde spela filmen i 8 timmar och 4 minuter, ungefär en halvtimme längre än Huawei Ascend D1 Quad XL som var bäst innan Lumians intåg. Batteriet i Lumia 720 är på 2000 mAh vilket är samma kapacitet som batteriet i Nokia Lumia 920 har, men då har den telefonen också en större skärm.

Vi återkommer så klart med ett fullständigt test av Lumia 720 men kan redan nu konstatera att telefonen plockat det bästa från både högt och lågt i Nokias Lumia-familj. Steget upp i pris till toppmodellen 920 är visserligen bara några hundra kronor idag, men Lumia 720 övertrumfar den bland annat med sin betydligt lägre vikt och alltså med batteritiden. Däremot är skärmupplösningen sämre och Lumia 720 saknar 4G och integrerad trådlös laddning, för att nu nämna något.