Annons

Exklusivt avtal underskrivet

Bekräftat: Nya Nokia-mobiler får Zeiss-optik

Nokias smartphones som numera tillverkas av HMD Global ska framöver få optik från Zeiss.

Publicerad Uppdaterad

Zeiss och HMD Global har meddelat att de tecknat ett avtal som gör att Nokia-mobilerna framöver blir ensamma om att få optik från Zeiss. Samarbetet är nytt men bygger vidare på det samarbete kring mobilkameror som Zeiss haft tidigare med Nokia. Samarbetet mellan HMD Global och Zeiss sträcker sig från optikdesign till applikationer, skärmkvalitet och mjukvara. VD för HMD Global som tillverkar mobiltelefonerna under Nokias varumärke säger i ett uttalande att samarbetet med Zeiss är en viktig del i deras strävan att alltid erbjuda kunderna bästa möjliga upplevlese.

– Våra fans är ute efter mer än bara en bra smartphonekamera, de vill ha en komplett upplevelse som inte bara sätter standarden för branschen, utan omdefinierar den, fortsätter han.

Man har med andra ord stora ambitioner med samarbetet och visar att man siktar högre med kommande modeller än med de billligare telefoner man hittils lanserat har visat. Zeiss har sedan tidigare samarbetet med Nokia i mobilkamerans barndom medverkat till den första mobiltelefonen med mer än en megapixels upplösning, samt kamerorna i Nokias multimediamobiler i N-serien.  

Källa