Annons

Tror på fyrkantig design

Blackberry förnyar i kvadrat

Blackberry går mot strömmen med formen på sin nästa smarta telefon.

Publicerad Uppdaterad

I hopp om att raset för intäkter och försäljning för Blackberry ska vända tar det kanadensiska bolaget nu till nya grepp beträffande utformningen av nästa Blackberry-modell. Bolaget tappade nästan 70 procent av intäkterna under senaste kvartalet jämfört med året innan och har sålt av både en utvecklingsavdelning och olika fastigheter för att få in pengar.

Skärmen på den kommande tangentbordsutrustade Blackberry Passport, vars pris och släppdatum ännu är okänt, kommer nämligen vara helt kvadratisk istället för att vara i rektangulärt format vilket annars är standard bland smarta telefoner idag. I ett blogginlägg från företaget dras en parallell till bildformaten på bioduken, där Blackberry nu, något krystat får man väl lov att säga, vill jämföra sig med Imax-formatet.

Blackberry Passport ska vara utrustad med en 4,5 tum stor skärm med upplösningen 1440 x 1440 punkter. Det fyrkantiga formatet uppges bland annat göra att skärmen ska vara bättre att arbeta på för den som sysslar med texter, eftersom det är mer likt formatet för en bok än vad 16:9-tumsskärmar är.

Vad tror ni läsare, blir Blackberry Passport vändningen för Blackberry eller är det ännu ett snedsteg?

Källa