Nästa Tizenmobil

Detaljer läckta om Samsung Z3

En rejäl uppgradering av hårdvaran gör att nästa telefon med det välfungerande Tizen OS kan bli riktigt intressant.

Publicerad Uppdaterad

Förra veckan uppdagades det att Samsung skulle släppa tre Tizentelefoner redan i år, antagligen på grund av framgångarna i Indien. Efter det så kommer nu en rapport som säger att de planerar släppa Samsung Z3 någon gång innan årets slut. I det fallet lär den vara en av de tre ryktade modellerna. Tillverkaren skippar i så fall ett nummer, Z2:an har ju trots allt aldrig sett dagens ljus.

Källorna ska enligt Sammobile komma från insidan och avslöjar detaljer om hård- och mjukvaran. Bland annat ska Z3 komma förberedd med ett Tizen 2.4, första telefonen kördes med 2.3 och detaljer kring operativsystemets vad som är nytt är okänt.

På insidan ser det dock ut att bli en ordentlig uppgradering. En femtumsskärm med HD-upplösning, troligtvis på 720 pixel med tanke på ordvalet, 1,5 GB RAM och den fyrkärniga processorn SC7730S på 1,3 GHz från kinesiska Spreadtrum ska driva hela paketet. Spreadtrum är ett ganska välkänt märke som tidigare har producerat processorer åt budgettelefoner till bland annat Huawei och Samsung, förra året investerade Intel i 20 procent av företagets aktier. Slutligen ska den ha ett batteri på 2 600 mAh och 8 GB internt lagringsutrymme.

Måtten ska vara 141,5 mm hög, 70 mm bred och 9,5 mm tjock. Den ska vara cirka 140 gram tung. Med andra ord blir den i så fall nästan 50 procent tjockare än Galaxy S6 men ynka två gram tyngre.